Känner du dig urblåst?

Om du tycker om utomhusaktiviteter känner du alldeles säkert igen känslan av att vara alldeles matt efter en blåsig dag ute i det fria. Anledningen till att vi blir trötta beror ofta på att vi exponerar vårt mänskliga öra för vind och blåst vilket kan ge symptom som trötthet och huvudvärk.

Dessa ljud uppstår när vi färdas framåt eller utsätter våra öron för vind som överröstar det ljud som finns i vår närhet och som vi då får svårt att uppfatta.

Att använda sig av öronproppar eller vanliga hörselkåpor kan visserligen skydda till viss del men ofta på bekostnad av att vi kommer att höra sämre vad som händer i vår omgivning.

Vår hörsel är ju så viktig för att avgöra vad som händer runt omkring oss i trafiken när vi färdas på cykel. Eller för att kunna kommunicera under vår färd på segel- eller motorbåt.

Därför tycker vi på SportHälsa att du borde prova ett par Windfreebågar, som är ett öronskydd som tar bort bruset men som samtidigt låter dig höra alla de väsentliga ljuden som hör seglingen, cyklingen eller utomhusaktiviteten till. Windfree är en mycket enkel produkt, men det är ju dom som brukar vara dom bästa.

I högerspalten kan du läsa några omdömen från några som har provat Windfree och är nöjda med dem. Windfree består av cellskum som täcker örat och en båge som går bakom nacken och håller dem på plats.

För den som bär hörapparat fungerar den dessutom mycket bra. Hörapparater har ofta svårt att filtrera bort vindbruset, men med Windfrees öronskydd utestängs mycket av det brus som annars kan uppfattas som störande. Många som har tinnitus uppskattar också produkten då man slipper många höga ljud.

Wmdfrees öronskydd är både funktionella och prisvärda och kan beställas på www.windfree.se. Där kan du också få mer information om produkten och även hitta närmaste återförsäljare!

Hur har Windfree hörselskydd hjälpt dig?
Anders Olsson, 48 år, föreläsare och simmare för handikapplandslaget:
– Jag håller på med triathlon och under rullstols-åkning och cykel fungerar Windfrees hörlurar skitbra. Från början var jag lite skeptisk och tänkte att skillnaden inte kunde vara större än om jag har musik i öronen eller öronproppar. Men sen när jag prövade dem så märkte jag skillnaden och tycker att det är en fantastisk grej som tar bort vindbruset otroligt bra så att man hör vad som händer i trafiken. Dessutom sitter de fantastiskt behagligt vilket är viktigt för mig under långa distanser och jag kommer att använda Windfree i sommar under mitt nästa triathlon.

Erik Drakenberg, 48 år, Segelbåtscharterskeppare Goodsailing Sweden AB:
– När jag har motvind brusar det runt öronen och jag blir trött. Skulle folk prata med mig får de höja rösten. När jag fick låna Windfree tog det ett tag innan jag provade dem eftersom jag är lite skeptisk till nya saker. Men jag märkte skillnaden och ännu tydligare blev det när jag prövade att ta av mig brusskydden och hörde vad man i vanliga fall hör. En överraskande bra busspärr.

Lennart Hyse, 62 år, fotograf/filmare:
– I mitt cyklande framförallt. Det tar bort mycket av det brus som uppstår i kraftig motvind och som tidigare varit stressande eftersom man inte hör trafiken. När jag inte hade dem så var det både en trafikfara och dessutom rätt uttröttande för hjärnan. Ur trafiksäkerhetssynpunkt så hörde jag tidigare bara bilarna så länge som de hade dubbdäck men under sommaren så hade man inte en aning. Med hörselkåporna så hör man vad som kommer bakom ryggen.

SportHälsa 2013