Plötsligt hör jag vad du säger!

ÖRONSKYDD: På Seglings redaktion blev vi en aning förvånade när öronskydden Windfree kom med posten. Varför skulle vi som seglare inte vilja höra vinden? Vinden är ju det vi lever av. Poängen med Windfree är nämligen att dämpa vindbrus så att du kan höra andra ljud ombord. Riggen som knirrar, skrattmåsarnas hånfulla skrik eller gasten som sjunger. Och det är klart, ibland överraskar ju vinden allt på ett irriterande sätt.

Öronskydden är mjuka och gjorda i cellskum med en plastbåge som
ska hålla dem på plats. Trots det känns det som att de hela tiden vill glida ner på halsen. Visserligen har jag som testat skydden ett ganska litet huvud, så det kan ju bero på det… Någon mindre storlek finns inte. De är också svårburna om du har en hög krage på din seglarjacka.

Hur funkar de de? Helt okej, för mig som normalhörande. De tar faktiskt bort lite av vindbruset så att de andra ljuden kommer fram tydligare. Jag lät också en vän till mig som har hörapparat testa öronskydden och han tyckte att de fungerade utmärkt. Även moderna hörapparater har svårt att filtrera bort vindbrus, men Windfree lyckades. Öronskydden kostar cirka 450 kronor, aningen dyrt om du frågar mig. www.windfree.se